İlçemiz Devrez Vadisi üzerindeki Gavur Kayalıkları Mevkisi olarak bilinen ve eski bir örenyeri olduğuna dair emarelerin bulunduğu alanda incelemelerde bulunduk.
.
.
Hayal peşinde koşan define arayıcılarının şuursuzca yaptıkları kazılarla yağmalanan ve adeta bir köstebek yuvasına dönen alanda gerekli arkeolojik çalışma ve tespitlerin yapılması için Kültür ve Turizm Bakanlığımız üzerinden çalışmalarımızı başlatacağız.
.
.
Kısa yoldan zengin olma derdinde olan insanların define ararken asıl define olan tarihi ve kültürel dokuyu heba ettiklerini anlamaları için daha ne kadar süre geçmesi gerekiyor ?!
.
.
.
Haber metni ve fotoğraflar Tosya Kaymakamı Sayın Deniz Pişkin’in Facebook sayfasından alınarak sitemizde yayınlanmıştır.
.